fredag 1 februari 2008

Tammerfors i februari


Just inkommen på hotellrummet efter en sväng på stan i vintrigt Tampere. Temperaturen är iofs på beskedliga -2 men det blåser å det grövsta och så är det där med snön också. Den liksom flyger horisontellt vilket gör att den är rätt svår att värja sig mot.

Landade planenligt 11.30 finsk tid och tog en taxi från Tampere Airport in mot stan. Ca 2 mils resa och jag hade en idé om att åka flygbuss när jag nu ändå hade så gott om tid. TC-mötet ska nämligen inte börja förrän 18.00. Flygbussar verkar dock inte vara nåt som används i den här delen av Finland så det fick bli taxi istället. Lika bra det, för annars hade jag väl ändå inte hittat hotellet.
Tampere är en stad på ca 210 000 invånare men känns som en svensk småstad á la Eskilstuna ungefär när man strosar runt i centrum. Inte alltför tätt mellan lovande matställen, men dom finns väl förmodligen. Jag har väl bara inte letat på rätt ställe...

Hann med en sväng till EM-anläggningen också. Alltihop snötäckt förstås men området ser trevligt ut. Gott om plats mellan banorna och överdimensionerad parkeringsplats. Ett litet orosmoln är att det nog kan komma blåsa en del, men det brukar ju avhjälpas med vindskydd numera, så det är väl lugnt.

TC-mötet, ja...Förutom jag själv så ingår Gerd Zimmermann, Reinhard Neitzke, Pasi Aho, Jon Stanwyck och Yuki Koshimura i kommittén. Jon har också anlänt till hotellet men övriga är på vift. Gerd, Reinhard och Pasi har suttit fast i ett snödrabbat Frankfurt och Yuki skulle landat 16.30 finsk tid. Hon kan möjligen ha landat, men hennes japanska telefon är inte nåbar och hon lyser med sin frånvaro på hotellet än så länge. Mötesstartart kl. 18.00 känns avlägset...

Grüss

/Jx

5 kommentarer:

RosaBoll sa...

Du har ju visst hittat mat. Mötestartar närmare bestämt, råbiff mmm!

Anonym sa...

Har inte WMF förbjudit vindskydd?

Janne sa...

Råbiff e griiimmt! nu blev det dock vild mat på en vikingarestaurang (jodå, tydligen har det funnits vikingar i Tampere) vilket duger fint oxå.

Nja, WMF har bara förbjudit vindskydd av den variant man inte kan se igenom...Dvs i den transparenta skepnaden är det tillåtet, och dessutom måste de vara stationära.

RosaBoll sa...

Vad betyder stationära i det här fallet? Känns öppet för tolkningar, jag tolkade det t ex som fastmonterade i marken typ men det kanske var korkat tolkat av mig för då blir det svårputtat eller långt mellan bana och vindskydd.

Janne sa...

"Stationära" skulle kunna vara fast förankrade i marken, eftersom det finns en regel som säger hur långt från banan de får stå. Det kan ju dock vara ett problem med att nita fast dom i marken, då vinden har en förmåga att ibland byta håll, typ.

Så...hittills har det betytt att vindskydden är stationerade vid en viss bana. Sen har man fått justera lite alltefter behov.