måndag 16 juni 2008

Betong

Andra serieomgången är avklarad, denna gång var det betong för båda våra lag. Elitserielaget i Askim och Div 1-laget i Akalla. Bara en förlust för lagen kombinerat är ett mycket bra facit på ett underlag som brukar bjuda på många otrevliga överraskningar för Uppsala.
Div 1-laget spelade bra i förhållande till motståndet, men tyvärr blev det en enslagsförlust mot VK i näst sista matchen. Jag har inte fått någon rapport om sista matchen, men med tanke på att sista omgången går på hemmaplan och dessutom EB så känns det som om det finns goda möjligheter till en serieseger. Lite tråkigt att vi inte kan gå upp till elitserien med laget, ibland undrar jag varför det inte går. Om en klubbs andralag är bäst i division 1 borde det väl få spela i elitserien? Skulle vara mycket intressant att åka med 14 personer till samma ställe varje seriehelg, men nu är det som det är.
Apropå goda möjligheter till seger så har förstalaget nu hela 8 poängs ledning mot Jönköping efter första fullpottaren på betong i klubbens historia. Nu ska det spelas filt efter sommaruppehållet (?!), ett underlag som vi inte har förlorat på sedan 2004 i Norrtälje. Det ska mycket till om vi ska tappa den här ledningen, speciellt eftersom vi har ett starkare filtspelare i klubben än tidigare år.
Frågor som man ställer sig efter omgången i Askim:
Varför slipar man inte allt spackel så att det är slätt?
Vad är det för poäng med att ha tält över banorna om domaren ändå bryter vid regn?

2 kommentarer:

Svenne Dufva sa...

Hej,
kunde det inte vara kul med en avdelning för gamla goa historier från "stenåldern"? Med stenåldern menas kanske i det här fallet när "bangolfprofiler" som Bertil Jonson, "Knoppan",Conny Ericsson och Sven Borr! En blogg med massa info om resultat kan ju sökert intressera en del men tänk vilka goa storys som finns opublicerade på nätet!

RosaBoll sa...

Det är ju inte så lätt för oss som skriver på bloggen att uppfylla sådana önskemål eftersom vi inte var födda när Hedenhös och de andra huserade som bäst. Nåt av namnen känner jag igen, men några historier kan jag inte prestera gällande någon av de nämnda.