tisdag 9 september 2008

Lite ovant

Förra vecka var första gången på 15 år som jag inte förberedde mig för att åka till ett seriespel trots att det var seriehelg. Satt på hotellet i Lund, i ett riktigt schysst hotellrum med ett TV-rum, sovrum och ett badrum med både bad och dusch, och följde både Elitserien och Division 1 på lappen. Innan helgen var jag aldrig orolig för att vi skulle klara av att hålla försprånget på 8 pinnar i Elitserien och jag kände att andralaget hade goda chanser att ta in den poäng det låg efter Örebro hemma på EBn.
Första omgången i div 1 avklarades tidigt och Örebro förlorade sin första och Uppsala vann sin första. Serieledning redan efter en omgång! Från Tanto blev det inte lika roliga nyheter. Förlust mot Kungälv. Va?! En förlust på filt?! Nåja, på Tanto kan det mesta hända. Jönköping förlorade också sin första match, så det var fortfarande 8 poäng och bara 6 matcher kvar.
I Uppsala fortsatte andralaget att vinna, trots lite blandade galopper på vissa spelare. Andra matchen i Elitserien var också en förlust! Nu var jag tvungen att fråga Boss Persson vad i hela friden de sysslade med. Han skyllde givetvis på otur (och regn). Eftersom det var slutspelat på lördagen efter två omgångar pga regnet så tog vi alltså 0 poäng på en hel speldag! Det fick Fredde att undra varför han överhuvud taget gick upp på morgonen.
Söndagen gav iaf Elitserielaget sina första poäng. Efter seger mot Tanto var guldet i praktiken klart, även Jönköpings Europacupplats var klar. Sista matchen var det ettan mot tvåan och det var tvåan som var bättre. En vinst med 4 p i slutet och det räcker fint för att notera fjärde raka titeln. Nu är det bara 6 kvar för att vara bättre än Hardenberg :)
Hemma i Uppsala gick andralaget fram som en liten ångvält (segrar men inte alltid så stora) och Örebro gjorde sitt för att få till en final om seriesegern. Nu var den egentligen bara om skryträttigheter eftersom vi inte får gå upp med vårt andralag till Elitserien. Lysande spel av de våra gav ett varvresultat på 108, gott nog att vinna en hel del matcher i Elitserien på samma anläggning.
Jag har inte 100% koll, men en kvalificerad gissning är att Uppsala BGK satt två rekord söndagen den 7 september 2008:
  • Första gången någon klubb vunnit fyra Elitserieguld i rad.
  • Första gången en klubb vunnit Elitserien och Division 1 med sina två lag.
Den 4 oktober ska vi slå två rekord till. Första gången en svensk klubb vinner Europacupen på betong och första gången som en svensk klubb vinner två år i rad.

Inga kommentarer: